La visió dels 0 als 3 anys

 

El dijous 28 març 2019 vam parlar amb l’Ester Grau, Directora de l’Escola bressol Mestral. Podeu escoltar l’entrevista al programa la calaixera,accés al video clica al logo de radiotelevisió El Vendrell

Durant els 3 primers anys de vida es forma la personalitat de la persona. Són molts els factors que intervenen en la construcció d’una bona organització de tots els aspectes que intervenen en un desenvolupament normal de l’individu. D’aquí en destaco 3: (FerréCatalánCasaprima i Mobiela, 2000)

  • informació genètica
  • influència física de l’entorn
  • condicionants afectius relacionats de l’Infant i els adults

Sobre la informació genètica no hi podem fer res. Però en els altres factors que comento, sí que podem ser partícips i conscients que per part dels adults li hem de donar als nostres Infants un sentiment de Pau i Seguretat conjuntament amb estimular i respondre a les seves necessitats de determinats moments.

La funció de la figura materna és molt important en aquest període, pel fet que bebè i mare durant 9 mesos han estat 1. Encara que el paper del pare pot experimentar-se com a secundari, i a vegades es pot sentir exclòs enfront de la parella mare- fill. Però res més lluny del fet que el paper del pare és també molt important, per 2 aspectes principals.

1- Estimar, animar i estar al costat de l’el dia a dia de la mare, contribuirà a crear un clima de seguretat, estabilitat i d’amor tan necessari per al creixement del bebè.

2- Degut que el bebè en els primers mesos de vida no identifiquen els rostres dels adults que estan a prop i davant d’ell, és adequat que també el pare s’hi apropi perquè el comenci a reconèixer també i d’aquesta manera tingui altres estímuls.

La funció de les Llars d’Infants, és facilitar aquest desenvolupament dels Infants en aquest període tan sensible, quan els pares han d’anar a treballar.

Els objectius fonamentals del desenvolupament durant l’etapa dels 0 als 4 anys, és estimular les xarxes de neuro– senso– psicomotrius com a desenvolupament base i de preparació de futures connexions neuronals més complexes.

Sílvia Edo

Edo Òptics WhatsApp
WhatsApp