La confiança

Les persones del meu entorn heu dipositat en mi la confiança justa per a que amb el pas dels anys pugui plantejar-me potenciar alguna faceta que estava amagada i només es deixava veure discretament. Us parlo de voler compartir i difondre, amb l’escriptura i els mitjans de comunicació que tinc al meu abast, tot allò que conec i que he adquirit d’ampliar els meus coneixements en el desenvolupament i el creixement de l’ésser humà. Això, complementa als meus coneixements i a la feina que ja estic fent i em permetrà ajudar als qui vulguin descobrir la verdadera font de riquesa que hi ha en cada un de nosaltres.

L’òptica

Per mi l’òptica s’haurien de definir 2 conceptes:

– Veure l’establiment d’òptica com un comerç per vendre productes, relacionats amb la vista.
– Veure l’establiment d’òptica com un servei d’atenció personalitzada en la salut visual.

El primer concepte, l’usuari veu l’òptica com un comerç que només dispensa producte òptic i no es valora el treball que hi ha darrere d’una revisió visual, un assessorament de tipus de producte en funció de la necessitat de cadascú. Fàcilment, caiem en la temptació de comparar per preus, i com a vegades he hagut d’escoltar des de la porta de l’òptica – ¿a cuanto tienes los progresivosho poso en castellà perquè se’m va preguntar en castellà), com si els progressius fossin com els productes que es venen a pes ¿a cuanto está el kilo de tomates?

El segon concepte,  identifica la filosofia d’EDO òptics. La nostra prioritat és donar el servei d’atenció personalitzat, primant la Salut Visual i la cura dels ulls a la venda de qualsevol dels productes que tenim a disposició per a vendre i ajudar a veure millor. Aquí comença la discussió de si al servei s’ha de posar preu o s’ha de regalar? Nosaltres som partidaris de posar en valor la feina, però també ajustar-se a l’estat socieconòmic de la societat en general.

Cal tenir en compte, que les òptiques som establiments sanitaris, i hem de passar una sèrie de normatives que altres comerços no han de passar. Les ajudes òptiques (ulleres, lentilles, teràpia visual, lupes…) són una necessitat i no són un capritx de la persona i entenem que haurien d’estar a l’abast de tothom qui ho necessiti. Però ni tots els productes tenen les mateixes qualitats, ni totes les òptiques podem comprar grans quantitats de producte per obtenir-lo a preus competitius i l’administració ens reclama mensual o trimestralment el pagament dels impostos. Per tots aquests motius intentem trobar un equilibri, reinventar-nos i adaptar-nos a les circumstàncies d’una societat que evoluciona i avança amb tots els aspectes tecnològics, socials, culturals…

Què ens fa diferents?

Us vull presentar les etiquetes #EDOòptics, #EDOcol·laboracions i #EDOclubsocial, que defineixen moltes de les coses que oferim tant en serveis com en productes i activitats que ens apropen a vosaltres.

#EDOòptics, oferim la venta de productes i serveis òptics sota l’assesorament especialitzat en funció de les necessitats per edats compreses entre els 0 i els 99 anys. Aquests productes els podeu adquirir en la nostra botiga física al Carrer Alt, o en la botiga online.

Productes a la vostra disposició: ulleres per graduar i de sol, lentilles, complements, ajudes òptiques, jocs…      Serveis: revisions, revisions pediàtriques, preventives, baixa visió, seguiment de patologies. Diagnosis per imatge i testos específics (tensió ocular, opt retina, topografia, daltonisme). Adaptem lents de contacte. Teràpia Visual per a estrabismes i ambliopies.                                                                                                                                 Fomentem les competències Transversals, amb la teràpia visual, la teràpia psicomotriu i de Reflexos primitius, la psicologia de la conducta, la reeducació auditiva fent incidència en la millora de l’atenció i les tècniques d’estudi.

 

#EDOcol·laboracions, ens agrada estar actius, fer xarxa i ajudar en la mesura de les nostres possibilitats. Fa anys que realitzant accions conjuntes amb:

Comerços, empreses de la zona, com ara Comerços del Carrer Alt, Farmacia Mestres, Resettecnic, La Rectoria, Arc ,Centre Intelment, Roser Oter ceràmica…                                                                                                                        Entitats d’El Vendrell i voltants: Radiotelevisió El Vendrell (on tenim el nostre espai Visual amb en Pere Sallent), Festa Major, Barris, Biblioteca, Escola de mares i pares…                                                                              Associacions i Iniciatives individuals: La pequeña Elsa, Mon Tocat, Sardanes, Laura Escribá, Marisol Zafra, Llorenç Aviñó, Neus Navarro

 

#EDOclubsocial, amb el pas del temps, dels nostres clients ens hem fet amics. La visió forma part de les nostres vides, en més d’un 80%, per llegir, per mirar els monuments, les obres d’art dels museus, per saber on estem i on anem. La mirada desperta passions, sentiments i emocions, el llenguatge no verbal el captem per la vista, és per aquest motiu que ens agrada:

Fomentar els hàbits visuals en la lectura, la percepció visual en l’interès cultural. Proposar i compartir activitats lúdiques culturals, que creiem que poden ser del vostre interès.                                                                                    Compartir música, llibres, autors… que parlin de les mirades i potenciar autors locals o afins al nostre entorn i a la nostra filosofia.                                                                                                                                                        Difondre d’altres especialitats i establir vincles de treball coordinat amb altres professionals per facilitar a les famílies un model multidisciplinari. Eaps, Mestres, Cdiaps, Orienta, Sinapsis, Escola Bressol Mestral, Jordi Catalán, Dra. Juliana, Anna Prunera…

Són tants els sentiments viscuts dins i fora de l’òptica. Que sovint ens sentim com una gran família. Gràcies

Sílvia Edo