Conciliació familiar

 

Conciliació familiar

Conciliació faliliar.. Avui ha estat una de les experiències més enriquidores de la meva trajectòria professional i personal. En principi, al ser autònoma i tenir un negòci propi, tinc l’etiqueta d’empresaria, de jefa, d’emprenedora,… Peró jo em considero una noia inquieta, inconformista, responsable, amb ganes de viure i apendre.

He estat casada, he tingut tres fills i he gestionat un negòci familiar. Des del primer moment he tingut clar que les persones que estaven treballant amb mi o “per mi”, havien (en la mesura del possible) poder disfrutar de la conciliació familiar. També he buscat, que en el lloc de treball i entre tots existís un molt bon feeling i una molt bona interactuació.

 

Vaig a treballar

 

En el meu cas i dins de les meves posibilitats, no ha calgut pas, que l’administració vingués a dir-me que havia de fer en la meva empresa i amb els meus col.laboradors o treballadors (com volgueu anomenra-los).

Sabeu les vegades que he arribat a casa o he marxat a treballar i

els meus fills m’han dit: on vas mama?

i jo els he respós, vaig a treballar. Avui haig d’anar perqué tal persona té vacances.

els meus fills: Mama, perqué els altres tenen vacances i tu no?

 

el dia a dia sigui un motiu d’alegria

 

Avui, els meus fills m’han dit: Mama, ens ho hem passat molt bé, ens hem divertit molt. I sabeu que hem fet de diferent a altres diumenges? Doncs passar un diumenge amb les families de les persones que dia darrera dia venen a treballar i colze a colze, fan que el negoci tiri endevant, que tot i les dificultats que estem vivint, el dia a dia sigui un motiu d’alegria, que la convivència a la feina sigui com “estar a casa”. Molestar-nos perqué hi ha alguna cosa que no ens agrada i riure quan les coses ens agraden.

Avui, hem conciliat relació laboral amb relació personal i familiar, amb el resultat de disfrutar d’un dia més en les nostres vides i una experiència més pel nostre creixement personal.

 

El lloc de treball una interactuació entre els propis companys

 

En resum, penso que la conciliació familiar hauria d’anar més enllà de poder reduir o ampliar una jornada laboral. Moltes vegades, tenir dies personals és només una part d’aquesta equació. Hauria de ser una filosofia de vida i veure el nostre lloc de treball no només com un lloc de feina, sinó com un espai d’interacció humana. Entre els companys, els clients o usuaris dels nostres serveis, tots tenim sentiments, emocions, alegries i tristeses per compartir. Generalment, passem més temps a la feina que amb les nostres famílies. Això ens porta a tenir els nostres propis compromisos una vegada arribem a casa. És en aquest moment que hauríem de plantejar-nos si tenim conciliació familiar, no només en termes de temps, sinó també en la manera com tractem i ens relacionem amb els qui més estimem i ens coneixen.

Agraïr al Jaume Miquel, a la Cristina, al Jordi, a la Sandra, l’Eloi, la Salma, l’Isaac, la Meri i el Salva, l’Ana i la Marta. Aquesta enriquidora experiencia. Us estimo molt, gràcies per formar part d’aquest camí i fer del dia a dia quelcom viu.

Sílvia

Edo Òptics WhatsApp
WhatsApp