Afectació personal

Com he pogut tenir una reacció tan d’afectació personal?

Avui és un d’aquells dies que abans d’anar a dormir necessito escriure les vivències viscudes des d’aquest matí i que m’han acompanyat fins aquest moment.

He despertat com cada matí, aproximadament a la mateixa hora. Avui s’ha engegat el despertador de la radio, on els locutors informaven al món de les notícies d’actualitat. Jo puc entendre que cadascú fa la seva feina, però llevar-se amb aquestes condicions et fa tornar-te al llit i deprimir-te, o aixecar-te perquè no et queda més remei i anar a treballar amb un mal aire.

Doncs jo m’he aixecat centrada amb unes paraules del Sr. Artur Más, posant com exemple l’enfonsament del Costa Cruceros amb la situació econòmica del país. S’han dit moltes coses, peró la que més m’ha impactat i ha provocat amb mi, un neguit i una “rebelia” que a aquestes hores encara em dura, pensant :

– com una persona amb el càrrec públic que ocupa, posa un exemple amb connotacions molt negatives

– com uns mitjans públics, difonen aquests tipus de misatges negatius

– com he pogut tenir una reacció tan d’afectació personal enfront d’un estímul extern ?

La resposta és sencilla, peró és complexe de desenvolupar, perqué és la interconexió de diferents coses, vivencies,…

  •  Empatia (és una paraula del grec antic  εμπαθεια, formada per εν, ‘en el interior de’, i πάθoς, ‘sufrimiento, lo que se sufre’),i és la capacitat cognitiva que tenim de percebre en un context comú el que l’altre persona pot sentir, en la forma en que pugui afectar la realitat d’una altra persona. Aquest és el valor que ha estat més tocat en el comentari que he escoltat aquest matí per la radio.
Edo Òptics WhatsApp
WhatsApp